Digitaal Bouwen met dank aan BIM als bindmiddel

“1 model, 1 team, 1 single source of truth!”

Digitaal Bouwen kan alleen een succes zijn als de volledige bedrijfscultuur de klik maakt. BIM zorgt hierbij voor de nodige data. Echter, digitaal bouwen is meer dan 3D modellen, BIM-diensten en VR-simultaties.

Met computational design duiken we in de wereld van parametrisch ontwerpen, generatief ontwerpen, digitaal geïntegreerde engineering, ondersteuning door kunstmatige intelligentie, en meer. Dit alles met het doel om een optimale balans te vinden tussen diverse vereisten en parameters, wat resulteert in een krachtig instrument voor datagestuurde besluitvorming voor belanghebbenden. Het vakmanschap ligt dus in het vermogen om ontwerpdata te vormen, integreren en optimaliseren met digitale tools, en de overgang te markeren van computer-ondersteunde naar computer-geleide ontwerpprocessen.

We sluiten af met het Digitaal Bouwen in de praktijk en laten verschillende profielen uit het team van ‘The Grand’ in Nieuwpoort aan het woord. Hier is het BIM-model niet zomaar een visuele traktatie; het is dé essentiële stap voor de vlottere uitvoering en een feilloze planning dit project. Van de ontwerpfase tot de calculatie, planning en uitvoering, het ganse traject verloopt in één BIM-model.

Ook 3ES Belgium is als partner van het Digitaal Bouwteam van de partij! Wij kijken er naar uit u te mogen ontvangen op dit gratis inspiratie event.

Zien we u daar?

Gratis inspiratie event
Wanneer: Maandag 6 mei 2024
Uur: 17u30 – 21u30
Locatie: Communicatiecampus, Gent

event digitaal bouwteam 3ES

Inschrijven kan via onderstaande link: