3ES, de ideale partner voor architecten

3ES brengt bestaande gebouwen en situaties volledig in kaart voor u. We laserscannen alles tot in de kleinste details in 3D. Alle genomen scans worden vakkundig samengevoegd tot één pointcloud (=puntenwolk), die via verwerking en tekenwerk omgezet worden in een 2D- of 3D-bestandsformaat naar keuze. Hiermee kan u als architect meteen aan de slag! Sterker nog, 3ES slaagt er als enige in België in om pointclouds vlekkeloos over te zetten naar een ArchiCAD-model. Ideaal voor architecten die graag werken met ArchiCAD.

Deze opmetingstechniek biedt heel wat mogelijkheden voor verbouwings- en renovatieprojecten waarbij er geen of weinig accurate plannen zijn van de bestaande situatie. De 3 grootste voordelen hierbij zijn: tijd besparen, faalkosten reduceren en meetfouten minimaliseren.
Voor grotere projecten maakt 3ES gebruik van drones (dronescanning).

ArchiCAD, door architecten voor architecten

Omdat ArchiCAD vanaf dag één werd ontwikkeld door architecten voor architecten, werkt het programma zoals een architect denkt en ontwerpt. Iedere architect met een passie voor architectuur en design kan met ArchiCAD zijn projecten ontwerpen en er later makkelijk wijzigingen op doorvoeren zonder toegevingen te moeten doen op gebied van kwaliteit of nauwkeurigheid.

Doordat bijna alle informatie over het bouwwerk centraal wordt opgeslagen in het BIM-model, wordt ook een nieuwe manier van samenwerken tussen de verschillende bouwpartners mogelijk: open BIM.

Voor meer informatie over BIM klikt u hier.

Voor bestaande constructies (renovaties of verbouwingen) is niet altijd alle nodige informatie beschikbaar, waardoor de architect zelf zal moeten meten of modelleren vooraleer hij effectief kan overgaan tot een ontwerp. Om deze ‘last’ uit de handen te nemen heeft 3ES zich gespecialiseerd in het maken van kant en klare ArchiCAD-modellen op basis van laserscanning.

3 voordelen voor u en uw portefeuille

1. Rond projecten sneller af
Vervroeg uw deadlines! U kan een snellere oplevering beloven, klanten krijgen sneller resultaten te zien en u, als architect, kan sneller nieuwe projecten aannemen.

2. Werk met een foutloos 3D-model
Met een nauwkeurigheid < 10 milimeter is het geleverde 3D-model accurater dan bijna eender welke manuele opmeting. De menselijke factor in het meetproces wordt grotendeels weggenomen. Daardoor krijgt u een één-op-één opname van de werkelijkheid met een ongelofelijke precisie.

3. Reduceer faalkosten
Een bijkomend voordeel van onze precisie is dat u, de aannemer(s) of uw klanten niet voor onaangename verrassingen komen te staan tijdens de uitvoeringsfase. Dit door bijvoorbeeld een domme meetfout waaraan gemakkelijk duizenden euro’s kosten verbonden kunnen zijn.

Uit een onderzoek uit 2014 blijkt dat de faalkosten van een project gemiddeld 10% tot 12% van het totale budget bedragen. Met een accuraat 3D-model van 3ES aan de basis van uw project bespaart u dus aanzienlijk op latere kosten. Hoe groter het project, hoe groter de mogelijke besparing.

Kiezen voor 3ES is kiezen voor zekerheid

1. De enige in België!
3ES is, één van, de enige(n) in België die puntenwolken omzet tot een werkend 3D-model voor ArchiCAD.

2. Bestandsformaat naar keuze met vertrouwde instellingen(template) en bibliotheek.
U kiest hoe u uw bestand aangeleverd wil krijgen, wij doen de rest.

3. Betrouwbare accurate opmetingen waarop u kan bouwen.
Met een tot op 10 millimeter nauwkeurig 3D-model verzekert u zich van een ongelofelijke precisie.

4. Ruime ervaring.
Laserscanning, BIM & ArchiCAD zijn relatief nieuwe begrippen. Met bijna 10 jaar ervaring was 3ES er vanaf het begin bij.

5. Internationale scanning mogelijk.
Werkt u aan een project in het buitenland? Geen probleem. 3ES doet met plezier de nodige verplaatsingen.