As built, meten zoals het is

3D Laserscannig is momenteel de meest precieze methode om industriële installaties, machines en piping op te meten. Deze technologie capteert honderdduizenden meetpunten per seconde. Elk punt is een uiterst nauwkeurige xyz-meting. Al deze punten samen vormen een puntenwolk of “Point Cloud”. De puntenwolk geeft de werkelijke situatie of de “as built”-situatie weer.

Industriële installaties opmeten met as built

Vanuit deze puntenwolk kunnen we uiterst nauwkeurige en gedetailleerde 2D en 3D plannen tekenen. U kan deze as built plannen en modellen vervolgens gebruiken in de context van industriële aanpassings-, vernieuwings-, of re-engineeringsoperaties.

Voor het exact en gedetailleerd registreren van de werkelijke toestand gebruiken we de juiste tools voor de job en zetten we de meest up-to-date technologie in zoals het juist type laserscanners, totaalstations, UAV of drones, GPS-systemen, fotogrammetrie, enzovoort.

Bovendien laat 3D laserscanning het toe om installaties te monitoren over de tijd: hoe evolueert een installatie of zijn er deformaties?

Voordelen van as built

  • Geeft de werkelijke situatie weer.

  • Geeft afwijkingen van de veronderstelde toestand weer.

  • Voorkomt verrassingen bij uitvoering.

  • Voorkomt onverwachte kosten.

3ES | Laserscanning | opmeten industrie | as built

Uw ideale partner in deze sector

Uw ideale partner in deze sector

Wat heeft u juist nodig? U kan rekenen op onze kennis en ervaring om samen het juiste product te bepalen. Daarnaast bieden wij een toegevoegde waarde in de offertefase.

Vraag uw gratis offerte
Vraag uw gratis offerte

Of plan een callback als u meer vragen heeft.

Projecten met as built toepassingen

Hieronder vindt u eerdere realisaties die we uitvoerden met de as built toepassing.