3D laserscanning is een techniek om uiterst precies op te meten en de bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Scannen is het 3D inmeten van een object met een laserscanner. Deze technologie capteert honderdduizenden meetpunten per seconde. Elk punt is een uiterst nauwkeurige xyz-meting. Al deze punten samen vormen een puntenwolk of “Point Cloud”. De puntenwolk geeft de werkelijke situatie, de “as built”-situatie weer.  

Vanuit de puntenwolk kunnen uiterst nauwkeurige en gedetailleerde 2D plannen en 3D modellen getekend worden.  

3D laserscannen kent vele toepassingsgebieden: architectuur, bouw, restauratie, infrastructuur, landschapsarchitectuur,  dronescanning, BIM, datamanagement, structuur verificatie, virtual reality, facility management, … en 3D laserscannen is zelf een sector die volop in ontwikkeling is. 

In opdracht van bouwheren, architecten, ingenieurs, facilitymanagers, restaurateurs, BIM-managers en designers verzamelt 3ES de nodige accurate  meetinformatie en leveren hun, op maat, digitale grafische modellen aan voor hun projecten. Deze digitale grafische informatie gaat van 2D plannen, 3D modellen, VR modellen tot 3D BIM-modellen. 

Voor het exact en gedetailleerd  registreren van de werkelijke toestand gebruiken we de juiste tools voor de job en zetten we de meest up-to-date technologie in: juist type laserscanners, totaalstations, UAV of drones, GPS-systemen, fotogrammetrie, …