Over 3ES

3ES is een onderneming die zich toelegt op het accuraat weergeven van gebouwen, infrastructuur, installaties en objecten. Onze deskundigheid hiervoor ligt in 3D laserscanning, 2D tekenen en 3D modelleren. Samen met u denken we mee over het project en proberen we in heel het proces maximale toegevoegde waarde te bieden.

In opdracht van bouwheren, architecten, ingenieurs, facility managers, restaurateurs, BIM-managers en designers verzamelen we de nodige accurate meetinformatie. Vervolgens leveren we u digitale grafische modellen op maat aan voor uw project. Deze digitale grafische informatie gaat van 2D plannen, 3D modellen, VR modellen tot 3D BIM-modellen.

Voor het exact en gedetailleerd registreren van de werkelijke toestand gebruiken we de juiste tools voor de job en zetten we de meest up-to-date technologie in zoals het correct type laserscanners, totaalstations, UAV of drones, GPS-systemen, fotogrammetrie, en meer.

3ES | Laserscanning | opmeting gebouw
0
Jaar ervaring & expertise
0
Projecten succesvol afgerond
0
m² opgemeten bij ons grootste project

Onze missie

Onze missie is om de werkelijkheid correct uit te beelden. Dit doen we met behulp van 3D laserscanning waarbij we een puntenwolk vormen die de “as built”-situatie weergeeft. Zo brengen we elk detail van uw gebouw, infrastructuur, installatie of object in kaart.

Onze visie

Onze visie? Uw projecten accuraat opmeten en op maat aanleveren. Samen met u gaan wij voor een efficiënte weergave van uw gebouw, infrastructuur, installatie of object.

Maak kennis met ons team

Marc Heylen
Marc HeylenZaakvoerder / Projectleider
Kwalificaties: Dipl Ing – Keramik, Bachelor of Science

Zaakvoerder van 3Es.be (Movimento M&K bvba). Is energie deskundige en sinds 2012 actief in het opmeten van installaties en gebouwen door middel van 3D Laserscanning. Deskundige in de registratie en postprocessing van puntenwolken.

Gerard Huybrechts
Gerard Huybrechts3D Laserscanning manager/ Opmeter / projectcoördinator
Onze Gerard zien we als een geboren leider. Na zijn studies als handelsingenieur aan de K.U. Leuven heeft hij jaren zijn stempel gezet als commercieel en algemeen directeur in de bedrijfswereld. In 2018 vergezelde hij het team van 3ES met een ruime ervaring in projectmanagement, het aansturen van projectteams en tenslotte 3D scannen en opmaken van scanplannen.
Geert Surinx
Geert SurinxProject assistent / Officemanager
Als project assistent en officemanager staat Geert in voor het reilen en zeilen van 3ES. Zo is hij verantwoordelijk voor de administratieve zaken zodat alles op wieltjes loopt. Daarnaast staat hij in voor de opvolging van de gemaakte afspraken, de planning, de opleveringen enzovoort. Kortom, een niet te missen man.
Catherine Van Riemen
Catherine Van RiemenProjectcoördinator / BIM Manager / Opmeter
Meet onze newbie in het team, Catherine, maar daarom zeker en vast niet de minste. Ze studeerde af als handelsingenieur in de beleidsinformatica en maakte sinds kort een carrièreswitch naar Bouwkundige Tekenaar met een grote interesse in BIM en aanverwante. Ben je op zoek naar mogelijkheden voor facility- en onderhoudstoepassingen? Dan ben je bij Catherine voor Scan-to-BIM aan het juiste adres!

Landmeters

INGENIEUR – LANDMETER – EXPERT

De beroepservaring grensbepalingen. Verkavelingen. Opmeting percelen. Gevelmeting. Plaatsbeschrijvingen. Schattingen. GPS metingen. Maatvoering van bouwwerven. Opstellen rooilijnplannen. Hoogtemetingen. 3D opmetingen.

Tekenaars

WIJ WERKEN MET EEN TEAM VAN TEKENAARS

3ES levert de data, puntenwolken, tekeningen en modellen aan in de standaard die u nodig hebt. Onze point cloud specialisten, tekenaars, 3D- en BIM-specialisten werken met de meest gangbare software pakketten.

Lijst met softwarepaketten

 • Autodesk AUTOCAD

 • Autodesk REVIT

 • HEXAGON Geosystems

 • Bentley Microstation

 • Cyclone REGISTER 360

 • Autodesk NAVIWORKS

 • FARO (Faro Scene)

 • Cyclon Moduler

 • Grafisoft ARCHICAD

 • Autodesk RECAP

 • Autodesk AUTOCAD PLANT 3D

 • AVEVA Plant

 • TEKLA

Blijft u graag op de hoogte over het laatste nieuws over 3D laserscanning?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief en ontdek de laatste technologische ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over 3D laserscanning